Oikeutta eläimille -järjestö on viime päivinä jälleen julkistanut järkyttävää materiaalia turkistarhoilta. Eläimillä on avohaavoja, tulehduksia, paiseita ja vakavia vammoja. Osa eläimistä käyttäytyy stereotyyppisesti ja esimerkiksi kiertää ahtaan häkin puolelta toiselle, mikä on osoitus voimakkaasta psyykkisestä hädästä. Monet ovat sairaalloisiksi jalostettuja, eli voivat elimistöltään jo lähtökohtaisesti huonosti.

Turkistarhaus aiheuttaa eläimille vakavaa psyykkistä ja usein myös fyysistä kärsimystä. Se pakottaa ketut, naalit ja supikoirat 0,8 neliömetrin ja minkit 0,25 neliön häkkeihin. Kuka tahansa terveellä järjellä varustettu ihminen ymmärtää, että eläimille, joiden reviirit luonnossa ovat jopa yli tuhat hehtaaria ja jotka vapaina kaivaisivat, kiipeäisivät ja uisivat, on ahdas häkkielämä silkkaa piinaa. Miten on mahdollista, että yhteiskunta sallii tällaisen käytänteen, jota voidaan pitää selvänä eläinrääkkäyksenä?

Yksi syy ovat eläinteollisuuden lobbarit. Olen itsekin tavannut turkistuotannon ja muun eläinteollisuuden lobbareita, jotka puoltavat mitä merkillisimmin tavoin eläinten huonoa kohtelua. Heille maksetaan tästä – eläinten huonon kohtelun puolustaminen on heidän elantonsa. He ovat taitavia sumuttajia, mutta onneksi kansa ei ole tyhmää. Ei siis ihme, että valtaosa suomalaisista tuomitsee nykyisenkaltaisen turkistarhauksen.

Toinen syy ovat Keskusta ja RKP, jotka ovat perinteisesti puolustaneet turkistarhausta täysin riippumatta siitä, minkälaista kärsimystä se aiheuttaa eläimille. Heille tärkeintä on äänten kerääminen niiltä alueilta, joilla harjoitetaan turkistarhausta ja muuta eläinteollisuutta. He siis ensisijaistavat oman valta-asemansa eläinten hyvinvoinnin edelle. Valitettavasti myös Perussuomalaiset ovat liittyneet tähän eläinten kannalta katalaan joukkoon.

Kuten lobbarit, myös kyseisten puolueiden turkistarhamyönteiset poliitikot ovat menettäneet moraalisen kompassinsa. On vain ihmeteltävä, millainen ihminen puolustelee eläinten sullomista ahtaisiin häkkeihin, joissa ainut suunta elämälle on kasvava ahdistus ja turhautuminen. Millainen ihminen tukee eläinrääkkäystä?

Moni maa, kuten Norja, Belgia, Iso-Britannia ja Hollanti, on onneksi jo kieltänyt turkistarhauksen joko kokonaan tai osittain. Myös Suomen on aika kieltää turkistarhaus. Turkistarhaus on eläinrääkkäystä, ja siitä on viimein tehtävä sitä, mitä kaiken eläinrääkkäyksen tulisi olla – laitonta.

Mikäli pääsen eduskuntaan, aion tehdä kaikkeni tämän tavoitteen varmistamiseksi!Lisätietoja: https://oikeuttaelaimille.fi/jalleen-uusia-shokkikuvia-turkistarhoilta